Istoria

Istoria companiei

Compania a fost infiintata in Republica Ceha in anul 1882, de către Josef Heinrich Vatter in orasul Krásná Lipa, si avea in vedere productia de ciorapi si sosete.

1920 – după Primul Război Mondial compania a fost condusa de Alfred și Heinz Vatter , fiii fondatorului , care au înființat o sucursală în Budapesta.

1946 - după al doilea război mondial Fred Vatter (a treia generatie de Vatters) a stabilit Vatter GmbH in Schongau,Germania.

1950 - Dr. Otto Palme, prieten cu Fred Vatter a intrat în companie și împreună au stabilit marca Bellinda ca brand de ciorapi si sosete.

1982 - Mr Vatter obține compania Schulte și DIECKHOFF și mărcile Nur Die si Opal au fost introduse pe piețele de masă

.1989 - Compania Elbeo este acceptata . Sara Lee Apparel Corporation Chicago preia activitatea.

1992 - Tricotbest Cr, s.r.o. s-a dezvoltat în Cehoslovacia. După împărțirea Cehoslovaciei in Cehia si Slovacia in 1992, activitatea Tricotbest s-a extins si in Slovacia . Până în 1995 alte ramuri au fost dezvoltate în Ungaria, Polonia, Ucraina si Rusia.

1998 - un centru de distribuție a fost deschis in Dolní Ředice unde toate articolele erau procesate si pregatite pentru transport la alte filiale în Slovacia , Ungaria , Polonia , România și Ucraina.

2002 - Tricotbest Cr, s.r.o. isi schimba denumirea in Sara Lee Apparel CR, s.r.o.

2005 - Bellinda Česká republika, s.r.o devine membra a DBApparels

2015 - Bellinda Česká republika, s.r.o devine membra a Hanes Brands Inc.

2016 - Bellinda Česká republika, s.r.o devine Hanes Czech Republic, s.r.o; Bellinda ramane brand

2022 - Hanes Czech Republic, s.r.o devine Bellinda Czech Republic s.r.o.